Hyundai HND-9

Hyundai HND-9 visar lyxig framtidscoupé

Även Seoul har en bilsalong och den hålls nästa vecka. Det betyder hemmaplan för Hyundai som passar på att visa konceptbilen HND-9 som ger en hint om en framtida lyxcoupé från koreanerna.

Nästa vecka är det fest i bilvärlden, på två vitt skilda delar av världen till och med. New York Auto Show och Seoul Motor Show är nämligen båda öppna mellan 29 mars och 7 april. Om du är osäker på vilken du ska åka till kanske Hyundais nya konceptbil HND-9 kan få vågskålen att väga över till den sydkoreanska huvudstadens del.

 HND-9 skulle kunna vara vilken konceptbil som helst men det som gör den intressant är att Hyundai uttryckligen påpekar att den ger en föraning om hur nästan generation lyxiga sportcoupé från märket kommer att se ut. Med andra ord kan det vara så att HND-9 är nästa generation Genesis Coupé.

 De två bilder Hyundai har släppt hittills säger inte så mycket mer än att HND-9 är en stor coupé med långt axelavstånd, lång motorhuv och stora måsvingedörrar för att locka till sig blickar från besökare på bilsalongen. Bilen är bakhjulsdriven och har en 3,3-liters bensinmotor som ger 370 hästkrafter. Det återstår att se om HND-9 faktiskt är nästa generation Genesis Coupé och när den i så fall blir färdig för lansering. Nuvarande Genesis Coupé är en relativt ny bekantskap för oss i Sverige men modellen har presenterades för första gången redan 2008 på bilsalongen i New York och en ersättare borde därför inte ligga allt för långt fram i tiden.