Hyundai i-oniq concept Geneva

Hyundai i-oniq får Lambodörrar

Hyundai lanserar konceptbilen i-oniq som ska visa Hyundais framtid formspråk. Om det betyder att alla framtida Hyundai får fräna Lambodörrar låter vi vara osagt.

Bilsalongen i Genève bjuder på fler världspremiärer, denna gång är det en ny konceptbil från Hyundai som ska visa åt vilket håll det sydkoreanska företaget vill styra sin skuta framöver.

Designen har ritats för att utstråla sport och premium, och under skalet hittar vi både en enliters trecylindrig bensinmotor på 109 hästkrafter så väl som en elmotor. Körd på ren eldrift kommer i-oniq-föraren 12 mil och med hjälp av bensinmotorn kan hen köra upp till 70 mil med ett koldioxidutsläpp på 45 gram per kilometer innan det är dags att tanka.

I en kommentar förklarar Hyndais europachef Allan Rushforth bilen.

– i-oniq-konceptet har tagits fram för att reflektera det nya sättet att tänka som går genom hela märket Hyundai. Den har en djärv design, både inuti och utanpå, som väcker eftertanke kring framtiden om bilindustrins möjligheter och en drivlina som markerar ett av sätten som vi kan driva framtida produkter på – allt i ett paket som utstrålar premium.