Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hyundai i10 facelift officiell månaden innan Paris

Minstingen i Hyundais uppställning visas på Parissalongen i uppdaterad utförande. i10 facelift har säljpremiär i början av 2017.

I höst är det tre år sedan dagens Hyundai i10 kom till världen och det är redan dags för ett ansiktslyft. Så här en månad innan den officiella avtäckningen i Paris har sydkoreanerna skickat ut bilder och information som visar nyheterna. Några enorma förändringar handlar det inte om, men det är små kosmetiska och tekniska justeringar som gör att i10 bättre hänger med i tiden.

På utsidan handlar det om en uppdaterad front med där framför allt DRL-varselljusens form och placering märks tydligast. De är numera runda till formen och placerade i den större grillytan i stället för nere vid dimljusen.

Baktill har stötfångaren fått en helt ny skepnad och med den svarta ytan liknar det lite hur det ser ut på vissa Kia-modeller. Dimbakljusen har, precis som DRL-ljusen fram, ändrat form. Bakljusen ska ha uppdaterats en aning, men det är näst intill omöjligt att se på dessa bilder.

Insidan är sig lik men med den skillnaden att mittkonsolen har fått en något annorlunda layout tack vare en sjutums infotainmentskärm som är standard på de lite dyrare i10-versionerna. Systemet är kompatibelt med både Android Auto och Apple CarPlay.

Hyundai har försett i10 med kamerasensorer i fronten som möjliggör två nya varningssystem; kollisionsvarnare samt vingelvarnare.

Motorerna på 1,0 respektive 1,2 liter, båda bensinare, från innan uppdateringen kvarstår. I början av nästa år är det säljpremiär för uppdaterade i10.