Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Fem snabba aktuella punkter från bilvärlden
2 AV 2
Foto: Hyundai

Hyundai i10 uppdateras med nya lampor

Hyundais småbil i10 är inte längre någon storsäljare, men det hindrar inte modellen från att genomgå en mindre uppdatering som främst ger snyggare varselljus i fronten.

468 bilar. Så många exemplar av i10 såldees Hyundai i Sverige i fjol. Med den siffran är småbilen långt ifrån någon storsäljare. Allra bäst sålde Hyundai Tucson med 1 941 exemplar. Medan småbilssegmentet är mer eller mindre dött i Sverige lever det vidare på många andra marknader och där kan i10 nu få ett uppsving tack vare en mild uppdatering, fyra år in på livscykeln.

Två nya exteriörfärger väcker ingen större uppmärksamhet, inte heller de nya blå ”stämningslamporna vid framsätena. Däremot lägger vi märke till de nya varselljusen som är klurigt integrerade i grillen, vilket ger ett modernare utseende än de tidigare runda lamporna som såg ut som små extraljus.

i10 har aldrig funnits i sportigt N-utförande och någon sådan kommer inte heller nu, men man kan köpa i10 med N Line-utrustning som i alla fall ser lite sportig ut. N Line-bilarna får inte mer än en ny, röd trippellinje i stolsryggarna och nya fälgar.

Gemensamt för alla i10-versioner är att de får digital instrumentering som standard och att autobromsen numera kan upptäcka och bromsa för cyklister.

Den som vill ha en uppdaterad i10 får vänta till någon gång efter april då produktionen inleds vid fabriken i turkiska Izmit.