Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Hyundai i20 faceliftHyundai i20 faceliftHyundai i20 facelift
Hyundai i20 facelift

Hyundai i20 ansiktslyfts för att likna storasyskonen

Efter tre år på marknaden är det dags för Hyundais småbil i20 att genomgå ett ansiktslyft. Dragen hämtas från nya i30 och i40, och bilen visas i Genève.

Bilsalongen i Genève är vårvinterns självklara epicentrum för skalven av nya eller uppfräschade bilmodeller, och snart sagt varenda ny modell vi fått se bilder på de senaste månaderna har varit tilltänkta för en schweizisk premiär. 

En av de måhända mindre nyheterna på Genèvesalongens mässgolv, både rent fysiskt och kanske även rent nyhetsmässigt, kommer från Hyundai – i form av småbilen i20 i ansiktslyft version. 

Hyundai i20, som ersatte den anonyma Getz i den sydkoeanska biltillverkarens modellprogram, har funnits på marknaden i tre år och börjar således, enligt Hyundais marknadsstrateger, vara mogen för en uppfräschning som ska knyta modellen närmare sina nyare storasyskon.

Förändringarna syns mest i fronten, där lamporna fått ett mer slimmat intryck och en hexagonformad grill-och-luftintagsenhet installerats –något som knyter modellen närmare utseendet hos nya i30 och i40. Mer information om eventuella uppgraderingar under skalet har vi inte nu, men lita på att de kommer att dyka upp i samband med Genèvesalongen om någon dag.