Hyundai i30 Kombi till Genèvesalongen

Inte bara sportbilar debuterar under vårens stora bilsalong. Även Hyundai i30 som kombi, en modell som ryckt upp sig och på allvar kan komma att utmana europeiska tillverkare.

Det har varit mycket fokus på sportbilar när det kommer till årets upplaga av Genèvesalongen. Men naturligtvis kommer även mer jordnära modeller att få ha sina premiärer under salongens 87:e upplaga. Vad sägs om en kombi från Sydkorea?

Hyundai i30 debuterade som modell 2007 och i höstas presenterades den tredje generationen som halvkombi, en modell som når de svenska handlarna nästa månad. Lagom till det presenteras modellen i kombiutförande i Genève.

Bilen ska enligt Hyundai ha ”samma tidlösa design som halvkombiversionen” men även bjuda på en nästan coupélik profil. Vad du själv tycker om den saken kan du avgöra genom att titta på teaserbilden ovan som Hyundai nu har släppt.

Nya i30 som halvkombi körde vi i Teknikens Värld nummer 4/2017 och menade att den på allvar kan komma att hota europeiska konkurrenter.

”Gamla” Hyundai i30 ligger på plats 149 på den senaste svenska försäljningslistan, att jämföra med systerbilen Kia Cee'ds sjuttondeplats. Den generationen i30 Kombi gjorde även sin debut under Genèvesalongen – år 2012.

Täcket dras av nya Hyundai i30 kombi klockan 8.15 den 7 mars.