Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
110416-tv-live-hyundai
110416-tv-live-hyundai
110416-tv-live-hyundai
110416-tv-live-hyundai

Hyundai i40 och Genesis Coupé på Teknikens Värld LIVE

Hyundai har plockat med sig två Sverigepremiärer till Teknikens Värld LIVE. Mellanklasskombin i40 är en förväntad storsäljare medan sportcoupén Genesis Coupé blir ett lite mer udda val i klassen.

Många passar på att spana in det senaste i bilväg på bilmässan Teknikens Värld LIVE som pågår i helgen. Flera märken väljer att visa upp bilar för första gången i Sverige, ett av dem är Hyundai som faktiskt har två Sverigepremiärer vid sin monter.

Genesis Coupé är Hyundais nya sportbil som har funnits i USA ett tag men nu kommer till Sverige. Till skillnad från föregångaren Hyundai Coupé har den nya bilen sportiga ambitioner och missar inte målet helt. Nu är det bakhjulsdrift som gäller och två sportigt betonade motorer – en rak fyra på två liter med turbo och 215 hästkrafter eller en V6 på 3,8 liter som pumpar ut 310 hästkrafter.

Ska den lyckas slå Ford Mondeo, Volkswagen Passat och Volvo V70? Hyundai i40 Kombi kan bli en tuff utmanare i den stenhårda mellanklassen men har inte tillräckligt stort lastutrymme för att kunna matcha de verkliga storlastarna.

Läs mer