Hyundai ix20 uppdateras – ny front och snålare motorer

En annan av Hyundais nyheter på årets bilsalong i Genève är en lyft version av i20-baserade MPV:n ix20.

Uppgraderingen av Hyundai ix20, MPV-version av i20 som sedan introduktionen för fem år sedan sålt i nästan 200 000 exemplar, innehåller bland annat nya xenonstrålkastare som flankerar var sin sida av den nya, sexkantiga grillen som finns i två olika utföranden, en med lameller och en med rutnät. Bakljusen är nya med LED-teknik.

Hyundai har även satsat på nya navkapsar samt nya 16- och 17-tums lättmetallfälgar.

Interiört finns nyheter som exempelvis uppvärmd ratt och ett nytt ljudsystem med anslutningsmöjligheter för externa enheter, både via sladd och via Bluetooth. Systemet kan även lagra innehåll på en 1 gigabyte stor hårddisk.

Lastutrymmet rymmer fortfarande 440 liter, en bra siffra för klassen. Fälls baksätesryggen ryms upp till 1 486 liter.

ix20 2015 har även uppgraderats drivlinemässigt med en ny sexstegad automatlåda och uppdaterade motorer som uppfyller Euro-6 normen. Motorerna har fått högre effekt och maxvrid men ändå fått sänkt förbrukning och utsläpp.

Bensinmotorerna är på 1,4 och 90 hästkrafter samt 1,6 liter och 125 hästkrafter. Den nya automatlådan är möjlig att kombinera tillsammans med den starkare maskinen.

Dieselmotorerna har samma cylindervolym som bensinmotorerna, men respektive volym erbjuder två olika effektuttag. 1,4-litersdieseln finns med 77 respektive 90 hästkrafter medan 1,6-litersdieseln finns med 115 respektive 128 hästkrafter.