SangYup Lee är även med och designar Hyundais lyxmärke Genesis modeller.

Hyundai rekryterar Bentley-designer

Hyundai storsatsar och rekryterar ytterligare en toppdesigner från Bentley, SangYup Lee är mannen som ska lyfta företagets designprofil.

SangYup Lee kommer närmast från Bentley där han var exteriör designchef och bland annat är ansvarig för den bejublade konceptbilen EXP 10 Speed 6 som visades på bilsalongen i Genève 2015.

Tidigare har han arbetat hos både General Motors, Pininfarina och Porsche och räknas i dag som en av tungviktarna i branschen.

Hans nya titel hos Hyundai blir ”Vice President of Styling” och Lee kommer framförallt att jobba med varumärket Genesis, alltså Hyundais lyxbilsavdelning. Enligt Hyundais talesperson är uppgiften att ”hjälpa Genesis-varumärket att fastställa sin egen designidentitet och förbättra designens konkurrenskraft”.

SangYup Lee är dock inte den enda designern som Hyundai har plockat från Bentley. Förra året lämnade även Luc Donckerwolke Bentley till fördel för Hyundai, och de två jobbade tillsammans med bland annat EXP 10 Speed 6-projektet. Så det är tänkbart att Donckerwolke kan ha haft ett finger med i spelet för att locka Lee till Hyundai.