Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hyundai Santa Cruz Crossover Truck är nära produktion

Nu är det nära att Hyundai Santa Cruz Crossover Truck Concept, som fick ta emot ovationer på Detroitsalongen i januari, sätts i produktion.

Av alla de artiklar vi skrev om nya bilar som visades upp på bilsalongen i Detroit i början av året var det en som stack ut lite extra sett till uppmärksamheten den fick. Det var artikeln om Hyundais oväntade pickupkoncept Santa Cruz Crossover Truck.

Det var inte bara här hemma i Sverige bakom datorskärmarna som folk var positiva, även på salongen i den amerikanska bilstaden var gemene man positivt inställd till Hyundais sätt att tolka pickupformatet.

För två månader sedan skrev vi om hur höga höns inom Hyundai sugit åt sig av entusiasmen som bilen mötte och att de därför gärna ser den omvandlas till en produktionsmodell. Men det flaggades då också för att det finns ett antal hinder som måste övervinnas innan vi kan se en Hyundai Santa Cruz Crossover Truck på vägarna.

Dessa hinder verkar redan till stora delar vara övervunna, om man får tro Hyundai Motor Americas vd Dave Zuchowski som har pratat med The Detroit Bureau.

– Det är mycket sannolikt att vi kommer att se ett godkännande av pickupen snart, säger han.

Han baserar sitt uttalande på, utan att avslöja exakta detaljer, att modellen har fått mer än 90 procents godkännande vid undersökningar bland potentiella köpare.

Dave Zuchowski berättar dessutom att Hyundai kommer att lansera en kompakt suv/crossover som ska ta sig an konkurrenter som Chevrolet Trax (Opel Mokka i Europa), Jeep Renegade, Honda HR-V med flera. När en dylik modell är aktuell återstår att se, Dave Zuchowski preciserar nämligen inget datum.