Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Hyundai

Hyundai Santa Cruz – första bilderna på pickupen

Den har varit på gång länge, Hyundais första pickupmodell. Nu visas de första bilderna på modellen som kommer att kallas Santa Cruz.

Redan 2015 visade Hyundai upp ett crossoverkoncept och två år senare sades det att bilen var redo för produktion. Så blev det dock inte. Först nu kommer de första bilderna som ger oss en föraning om hur bilen – Hyundai Santa Cruz – kommer att se ut.

Ovanligt nog går det att känna igen många linjer från konceptbilen. Titta bara på fönsterlinjen som har samma knyck i bakkant. Santa Cruz har dock fått en helt annan front med samma DNA som Hyundais senaste modeller Tucson och Elantra.

1 AV 3
Foto: Hyundai
2 AV 3
Foto: Hyundai
3 AV 3
Foto: Hyundai

Santa Cruz kommer att täckas av helt den 15 april och den väntas bli en förhållandevis liten pickupmodell, storleksmässigt närmast jämförbar med Fords kommande modell Maverick som är aningen mindre än Ranger. Den så kallade Crew Cab-karossen, med två lite mindre bakdörrar, syns tydligt och flaket ser ut att vara av det mindre slaget. Hyundai vill inte riktigt kalla bilen en pickup, utan säger hellre Sport Adventure Vehicle. 

Santa Cruz kommer att tillverkas i Hyundais fabrik i Alabama med början i sommar. Om Santa Cruz blir exklusiv för den nordamerikanska marknaden eller om den kommer även till Europa är okänt.