Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hyundai Santa Cruz – läcker crossover-pickup

Det är inte bara amerikanskt, europeiskt och japanskt på bilsalongen i Detroit. Sydkorea är också på plats, bland annat i form av Hyundais kaxiga crossover-pickup Santa Cruz Crossover Truck Concept.

Hyundai har ett antal bilar med sig till Detroitsalongen. Den vi tycker sticker ut mest är pickupkonceptet Santa Cruz Crossover Truck.

Den sydkoreanska biltillverkaren har ingen pickup i sitt sortiment, men det har länge spekulerats i att det är en biltyp som koreanerna är väldigt sugna på, något som vi får anses bekräftas när de nu överraskar oss i Detroit med Santa Cruz.

Det roliga med Santa Cruz Crossover Truck Concept är att Hyundai inte följt de vanliga riktlinjerna för hur en pickup ska se ut. De har gått sin egen väg och kombinerat crossovermallen med pickupformatet. Resultatet är en skapelse som många hantverkare och andra pickupsugna förmodligen dreglar över. I stället för bruksigt, boxigt och funktionellt utseende har de låtit linjerna svepa som på en modern personbil (med högre markfrigång). Santa Cruz andas en aning Intrado

, konceptbilen som visades i Genève 2014.Den sexkantiga grillen flankeras av snygga, lite argsinta strålkastare som får understöd från stora dimljus med LED-teknik.Flaket är kanske inte marknadens rymligaste, det har fått lida en aning dels på grund av formerna men också för att Santa Cruz har dubbelhytt. Jo, du kanske inte såg det till en början, men denna pickup har fyra dörrar varav de två bakersta är lite svåra att upptäcka. De är nämligen upphängda i bakkant vilket gör insteget till hytten smidigare.Santa Cruz Crossover Truck Concept rullar på 22-tumshjul, mindre än så ska inte en konceptbil av den är kalibern ha. Bakom dessa sitter gullackerade Brembo-ok som sköter kramandet av skivorna. Det gula går igen i flertalet detaljer över hela bilen.Under huven sitter en tvålitersdiesel på 190 hästkrafter och 406 newtonmeter. Maskinen driver alla fyra hjulen och vid blandad körning uppges den vilja ha 0,78 liter diesel per mil.Hyundai nämner ingenting om att Santa Cruz ska gå i produktion, men vi kan ju alltid hoppas. Det finns många utseendemässigt tråkiga pickuper ute på marknaden i dag som skulle må bra av att få in lite nytt blod bland konkurrenterna.

https://youtu.be/j_f_I6YyxQw

Gilla på Facebook för fler videoklipp!