Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hyundai släpper skisser på nya i20

Hyundais bjuder på skisser av helt nya i20. Officiella presentationen är på Geneve-salongen med start den femte mars.

Kia Rios koncernsyskon Hyundai i20 är minst sagt en slätstruken bil. Men nu kan vi vänta oss se stora förändringar både exteriört som interiört. I ett pressutskick pratar Hyundai om att i20 blir Hyundais första europeiska modell med designspråket ”Sensous Sportiness”. Något som såklart är PR-svammel, men det ger åtminstone förhoppning om en sportigare design som sticker ut från vad vi är vana att se från Hyundai.

Från skisserna kan vi framtill tyda en bred grill med aggressiva strålkastare. De stora luftintaget får vi förmodligen ta med en nypa salt, något vi även får göra med de enorma fälgarna. Mer troligt är den breda D-stolpen och den kraftigt framåtlutade bakrutan. Bakljusen är sammankopplade med en ljus- eller reflexramp. Därtill ska de, enligt Hyundai, sitta i direkt anslutning till bakrutan.

Interiört bjuds vi inte på några bilder men Hyundai säger att ett digitalt mätarkluster ska vara sammanbyggd med en central skärm. Bägge skärmarna har en storlek på 10,25 tum och lösningen ska därför vara som den i nyare modeller från Mercedes. Påkostat och troligtvis inte standard på en bil som konkurrerar med exempelvis Nissan Micra och Volkswagen Polo.