Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hyundai Tucson N Line med mer attityd och ny mildhybrid

Det handlar inte om en prestandaversion av suven Tucson, däremot en variant med mer attityd sett till framför allt det yttre. Hyundai passar samtidigt på att introducera en ny, svagare mildhybrid.

Det har tidigare ryktats om och bekräftats att Hyundai är på gång med en N-version av Tucson, det vill säga en prestandasuv med många hästkrafter. Uppemot 340 stycken har det snackats om. Där är vi inte ännu, men Hyundai presenterar i alla fall en Tucson med N-tillägget, dock med extratillägget Line. N Line, helt enkelt. På samma vis som i30 som i höstas blev N Line (ej att blanda ihop med busbilen i30 N).

N Line-paketet handlar mycket om utseendet, bland annat är grillen, backspegelkåporna, takvingen, fönsterlisterna och 19-tumsfälgarna svartlackerade. Strålkastarnas innanmäten har fått en egen design, likaså ”dimljusen” och grillens mönster är ”bikakemönstrat” i stället för horisontella ribbor. De yttre dörrhandtagen är lackerade i karossfärgen. Normalt är de kromade.

Interiört handlar det om skinn och svart mocka på stolarna samt röda sömmar. Växelväljaren är utbytt mot en sportigare variant med N-emblem och ett rött streck. N-emblem finner vi även på stolarnas ryggstöd.

N Line betyder inte mer pulver, men Hyundai lovar mer körglädje i form av ett uppstyvat chassi och krispigare styrning. Hjulupphängningarna har justerats och fjädringen bjuder på 5 procent mer styvhet bak och åtta procent mer fram.I fjol introducerade Hyundai en mildhybriddrivlina med 48-voltssystem som avlastar dieselmotorn på två liter. Denna 185-hästarsdrivlina får nu sällskap av en ”48-voltare” där märkets 1,6-litersdiesel på 136 hästkrafter utgör hjärtat. Tillskottet av el sägs reducera förbrukningen med upp till elva procent jämfört med samma maskin utan 48-voltsteknik.

https://youtu.be/JOaK0VHlpFg

Sedan tidigare finns 

Tucson även med 132-hästars 1,6 T-GDI-bensinmotor, 177-hästars 1,6 T-GDI-bensinmotor med antingen fram- eller fyrhjulsdrift samt 1,6 CRDi-dieselmotor på 115 och 136 hästkrafter. Det är sistnämnda som nu även finns i mildhybridutförande.