Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hyundai Tucson N under utveckling

I somras var det premiär för Hyundai i30 N – märkets första prestandamodell med nya tilläggsnamnet N. Och det verkar ha gett mersmak. Nu siktar den koreanska tillverkaren på att bredda sitt utbud av N-modeller. Nästa bekräftade modell att komma i prestandakostym blir mellansuven Tucson.

Det var under presentationen av nya Hyundai Santa Fe i Korea nyligen som Hyundais säljchef Byung Kwon Rhim bekräftade att en Tucson N är i görningen. Uppgifterna kommer från brittiska Auto Express. På frågan om N-avdelningens framtid ska Rhim har svarat att ”en Tucson är under utveckling och att fler modeller kommer att följa efter det”.

När Tucson N kan komma att få premiär avslöjades dock inte, men enligt uppgift ska prestandasuven än så länge bara vara i början av sin utvecklingsfas. Vilken motor som kan komma att stuvas ner under huven på Tuscon N har heller inte offentliggjorts (liksom övriga specifikationer). Men vem vet, kanske är det turbofyran på två liter från i30 N som letar sig ner?

Hyundais första prestandamodell, som nyligen började säljas i Sverige, går att få med två effektuttag: 250 hästkrafter i standardutförande och 275 hästkrafter med Performance Package (läs vår provkörning av den senare varianten här). Kanske är det också vad som minst kommer att krävas med tanke på konkurrensen. Motståndaren Ateca Cupra, som presenterades så sent som i förra veckan, kommer som bekant ha 300 hästkrafter.

Vi får helt enkelt vänta och se. Så länge kan du läsa vår provkörning av "vanliga" Hyundai Tucson 1,6 T-GDI.