Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hyundai utvecklar renodlad N-modell

Hyundais N-avdelning planerar för egen modell.

Först i30 N, sedan Veloster N och snart kommer även i30 Fastback i prestandautförande – sedan är Hyundais första ”fas” av N-bilar komplett. Det säger Hyundais motorsportsavdelnings vice chef Thomas Schemera i en intervju med brittiska Autoexpress.

Men att den första fasen snart är avklarad innebär inte att Hyundai inte har fler N-modeller på näthinnan. Tvärtom verkar man ha fått mersmak.

Enligt Schemera ska en ”halo-modell”, alltså en modell som ska symbolisera allt N-avdelningen står för, vara under utveckling. Bilen kommer inte att bygga på någon annan Hyundai-modell, som exempelvis i30 N, utan vara en bil helt utvecklad av N-avdelningen.

– Hela idén är att stärka Hyundai som varumärke, att frammana mer känslor, säger Schemera till Autoexpress.

– Jag och Albert Biermann (chefsingenjör, tidigare boss för BMW:s M-avdelning) gillar heta saker, och vi har några idéer angående en halo-modell, säger Schemera utan att gå in mer på detaljer.

Vad det blir frågan om för biltyp återstår därmed att se, men enligt Autoexpress pågår just nu en intern debatt inom Hyundai angående huruvida man ska ta fram en en tvåsitsig sportbil eller en prestandasedan likt Kia Stinger.

Vilket skulle du föredra?

Oavsett behöver du inte jaga upp dig allt för mycket. Det tilltänkta flaggskeppet är nämligen några år bort. Närmast på tur att få N-knådning ryktas bli nästa generation i20.

Bilen på bilden högst upp är konceptbilen Hyundai RN30 som visades 2016.

Vill du läsa vår duell mellan Hyundai i30N ioch Honda Civic Type R, klicka här.