Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hyundai visar nya i20-interiören och i20 Coupé

Inför världspremiären i Paris nästa månad har Hyundai valt att portionera ut nya i20 i omgångar. I augusti fick vi se första bilderna på utsidan, nu bjuds vi på insidan som helt tappat det plastiga intryck som förra generationen gav.

Om du har farhågor, grundande på gamla generationen, att nya i20 blir plastig på insidan får du tänka om. I dag har Hyundai nämligen släppt de första interiörbilderna och vi noterar genast att instrumentbrädan, ratten och dörrsidorna har höjts fler snäpp. Den silvergrå hårdplasten är borta och det andas betydligt mer europeisk bil än föregångaren någonsin kunde drömma om. Allt är placerat propert och snyggt, bland annat den lilla displayen som tidigare var infälld i instrumentbrädans övre del. Nu återfinns displayen i stället bland knappklustret under ventilationsutblåsen i mitten. Ratten är ny och växelspaksknoppen ser betydligt mer påkostad ut än motsvarigheten hos föregångaren.

Hyundai säger att de använt ”soft touch”-material för att känslan på interiören ska vara den rätta. Fyra färgställningar kommer att finnas: Cappuccino, som vi ser på bilderna här, Elegant Beige, Grey Blue och Comfort Grey.

Nya i20 är större än sin föregångare, mycket tack vare en ny plattform. På längden har modellen fått fyra centimeter extra och mellan hjulaxlarna 4,5 centimeter. Även måtten på bredden har ökat och i baksätet sägs tre vuxna kunna sitta bekvämt. Det låter för bra för att vara sant, framtida test får helt enkelt avgöra om det är svensk vuxenhet som avses.

Vill du läsa mer om nya Hyundai i20 kan du göra det på länken. Där finns tidigare bilder och information som den sydkoreanska biltillverkaren delat med sig av.

Hyundai i20 Coupé

I samband med att Hyundai släppt interiörbilder på nya i20 har de också passat på att släppa en skiss som visar hur en framtida tredörrarsversion lär se ut. Hyundai i20 Coupé ska kombinera ett tufft yttre med körglädje och förhoppningsvis lite mer kräm under huven. En koreansk småbils-GTI.

I dagsläget är det tunnsått med information om i20 Coupé, men inom en snar framtid ska vi få reda på mer.