Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080212-hyundai-hed5
080212-hyundai-hed5
080212-hyundai-hed5
080212-hyundai-hed5

Hyundais nya HED-5 concept

Hyundai har avslöjat vad som kommer att finnas i deras monter på Genèvesalongen. Dragplåstret blir HED-5 concept, en sexsitsig MPV med låg förbrukning. Därtill presenteras också ett miljöpaket till de nuvarande modellerna.

Hyundai tar med sig tre nyheter till vårens bilsalong i Genève. Den första och kanske minst upphetsandeär den nya, ansiktslyfta Matrix. Den lilla familjebilen kommer att få en fräschare exteriör tillsammans med en uppsättning nya färgalternativ. Interiören uppdateras likaså för att hamna i linje med det övriga modellutbudet.

Desto mer intressant är det nya konceptet HED-5, som syns på bilderna intill. HED-5 är en kraftigt kilformad MPV för sex personer som ska vara exceptionellt bränslesnål. Vilken teknik som ligger bakom den låga förbrukningen har ännu inte avslöjats. I övrigt ska HED-5 vara byggd i revolutionerande nya material som tagits fram i samarbete med Recaro, Bayer och LG.

En nyhet för Hyundai är även ett nytt miljöpaket som uppges vara mycket nära produktion. Det handlar om ett tillvalspaket, i stil med BMW:s Efficient Dynamics, som sänker förbrukningen för den befintliga tekniken. Utsläppen av koldioxid uppges minska med så mycket som 29 procent med hjälp av tillvalspaketet.