Hyundais nya jättesuv Palisade avslöjad

Den ska inte visas förrän om ett par veckor, men en första bild på Hyundai Palisade har läckt ut på nätet via Ryssland.

I somras visade Hyundai upp konceptbilen HDC-2 Grandmaster på en bilsalong i hemlandet Sydkorea, en stor suv med en längd på omkring fem meter som tekniskt besläktad med Kias stora motsvarighet Telluride.

Den 28 november, vid öppnandet av bilsalongen i Los Angeles, är det världspremiär för Grandmaster i produktionsutförande, men då under annat namn, nämligen Palisade. Namnet avslöjade Hyundai för några dagar sedan och släppte då även en bild som ger oss en glimt av bakluckan och namnet i form av spärrad text.

Hyundai överraskningsmoment vid världspremiären om ett par veckor har nu försvunnit på grund av ryska sajten Auto Review som har publicerat en avslöjande bild föreställandes Palisade.

Med bilden till hands kan vi se att konceptbilens mest vågade detaljer har tonats ned men att grunden i linjerna tydligt finns kvar.

Vi får inte se bakdelen av bilen, men vi tror att Hyundai har fegat ur en aning vad gäller bakljusen. Grunden tror vi består, men de lär sannolikt inte gå lika djupt ned mot stötfångaren av rent praktiska skäl.

Konceptbilen HDC-2 Grandmaster från i somras var en förhandstitt på nya suven Palisade.

Precis som syskonbilen Kia Telluride kommer Hyundai Palisade att erbjuda åkplatser för upp till åtta personer. Men så är ju också bilen ungefär två och en halv decimeter längre än nya Santa Fe och decimetern längre än gamla Grand Santa Fe.

I och med att Telluride och Palisade i grunden är ”samma” bil men med olika yttre misstänker vi att Palisade kommer att tillverkas parallellt med just Telluride i Kias fabrik i Georgia, USA. Modellen är avsedd för den amerikanska marknaden, eventuellt också den ryska.

Konceptbilen HDC-2 Grandmaster.