Hyundais prestandabil testas i Sverige

Debuten för Hyundais första prestandamodell, i30 N, rycker allt närmare. Nu görs tester i Arjeplog av rallyföraren Thierry Neuville. Se och hör hur det går och vad han tycker.

Hyundais golfklassare i30 har redan haft premiär och provkörts av vårt födelsedagsbarn PeO Kjellström. En provkörning som du kan läsa i sin helhet här på vår sajt.

På annan ort, närmare bestämt i svenska Arjeplog, har den belgiske rallyföraren Thierry Neuville rattat prestandaversionen i30 N, som är under utveckling. Jag vill poängtera att jag med detta inte vill dra några likhetstecken mellan PeO:s och Thierrys färdigheter bakom ratten.

Modellen i30 N är Hyundais första med sportambitioner och blir den tredje i i30-serien. Kombiversionen presenterades nyligen under Genèvesalongen

. Bilen väntas göra debut under andra halvan av 2017. Bokstaven N kan låta som en efterapning av BMW:s M men ska symbolisera en chikan och fokus för dessa bilar ska vara körglädje.Fastän bilen är i utvecklingsstadiet går det redan att känna att den är väldigt nära en riktig tävlingsbil, menar Thierry Neuville som är i Arjeplog för att ge feedback till ingenjörerna och deras utvecklingsavdelning i Namyang. Han tycker också att de har gjort ett fint jobb med växellåda och differential. Bilen har bra grepp och stabilitet under hala förhållanden och är lätt att köra, säger han. Ändå kan man se Thierry snurra ett par gånger på filmen nedan.Som en parantes kan nämnas att Thierry Neuville sedan 2013 är anställd av Hyundais WRC-team. Han slutade trea under den senaste deltävlingen i rally-VM i Mexiko och ligger femma i sammandraget.

https://youtu.be/X6DJtDHveh4

Gilla på Facebook för fler videoklipp!