Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

I dag presenteras nya Volvo XC90

Hundratals journalister från hela världen är på plats i Stockholm för att vara med vid världspremiären av Volvos viktigaste lansering på många år: nya XC90. Hänger du på teknikensvarld.se i dag får du reda på allt om nya storsuven från Göteborg.

Bilen är nu officiell: läs mer om nya Volvo XC90.

Volvo har redan portionerat ut delar av nya XC90. De har bland annat berättat om och visat upp drivlinorna, interiören, delar av exteriören och tekniken på insidan. Teknikens Värld har till och med redan varit ute på en provtur med bilen.

Efter mer än ett årtionde är det dags för första generationen att ta farväl.Efter mer än ett årtionde är det dags för första generationen att ta farväl.Efter mer än ett årtionde är det dags för första generationen att ta farväl.
Efter mer än ett årtionde är det dags för första generationen att ta farväl.

Men snart slipper vi hållas på halster då världspremiären äger rum i dag. Hundratals journalister runt om i världen har tagit sig till den svenska huvudstaden för att vara med vid avtäckningen. Teknikens Värld är så klart på plats för att rapportera om Volvos viktigaste bilmodell på bra många år. Kanske inte riktigt i paritet med 850 för 23 år sedan, men inte långt ifrån. Nya XC90 är nämligen första modellen som är en Volvo utan Ford-teknik. Den baseras på Volvos nya, skalbara SPA-arkitektur, en bas som ska underbygga många kommande modeller från det svenska märket. Bland annat nya generationerna av V70 (som kommer att heta V90) och V60.

Volvo har satsat stora pengar i nya XC90, bland annat utbyggnad av fabriken på Hisingen. Modellen måste mer eller mindre bli en succé för att Volvo ska kunna fortsätta sin satsning in i framtiden.

För att inte missa någonting om nya Volvo XC90, vare sig det rör sig om teknik, utseende eller något annat, så gör du helt rätt i att besöka teknikensvarld.se framåt senkvällen. Spännande!

Bilen är nu officiell: läs mer om nya Volvo XC90.