Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Robin Törnros kör amerikanska ikonen med det respektingivande tilläggsnamnet
2 AV 2
Foto: Charlie Magee / Ford

I dag rullar sista Ford Fiesta-bilen ur produktion

Den 7 juli rullar den sista Ford Fiesta-modellen ur produktionslinjen efter 47 år och åtta generationer. De två sista exemplaren kommer sparas hos Ford.

Under hösten förra året fick vi veta att Ford ska sluta producera den populära småbilen Fiesta. Då sa den amerikanska tillverkaren att det skulle ske i juni i år, men det dröjde en vecka till. I dag, den 7 juli, rullar de sista Fiesta-modellerna ut från produktionen i Köln, Tyskland, och det får sätta punkt för en 47 år lång historia som innefattar åtta generationer.

Fabriken i Köln ska nu alltså byggas om till en fabrik helt dedikerad för elbilsproduktion och dessa kommer att byggas på Volkswagen-koncernens MEB-plattform, då tillverkarna slutit ett avtal dem emellan. Det byggs dock redan elbilar vid fabriken. Vid den nya fabriken kommer man bland annat tillverka den nya elbilen Explorer, vilken vi fick en förhandstitt på tidigare i år.

Här testar vi Ford Fiesta... dock inte av senaste generation.Här testar vi Ford Fiesta... dock inte av senaste generation.Här testar vi Ford Fiesta... dock inte av senaste generation.
Här testar vi Ford Fiesta... dock inte av senaste generation. Foto: PeO Eriksson / Expressen Lifestyle

Tidigare under våren slutade man även producera S-Max och Galaxy, som tillverkades i Valencia, Spanien.

Vi vet inte exakt hur många Fiesta-modeller som rullar av bandet under dagen, men Ford har meddelat att de sista två exemplaren ska bevaras hos Ford. Den ena ska ansluta till företagets internationella arvsflotta i just Köln, och den andra ska till den brittiska arvsflottan. Adjö, Fiesta!