Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
090401-ikea
090401-ikea
090401-ikea
090401-ikea

Ikea-bilen Leko presenterad

Skynket har nu dragits av den mystiska miljöbilen Leko, lanserad av Ikea i Frankrike. Det var inget aprilskämt. Det var inte heller någon revolutionerande nyhet.

Den hemliga bilen Leko som i dag lanserades av Ikea i Frankrike var ingen minibil signerad Gordon Murray. Det rörde sig inte heller om någon spånskivebil som man på egen hand får skruva ihop med en insexnyckel (som naturligtvis saknas i förpackningen). Det var inte heller ett aprilskämt. Nej, Ikeas nya bil är en webbaserad bilpool som omfattar alla 26 varuhus i landet.

– Som ni säkert har gissat så var Leko en viral marknadskampanj, säger Isabelle Cremoux-Mirgalet, talesman för Ikea Frankrike och menar att tjänsten uppfyller alla de krav som  tidigare annonserats på sajten.

Projektet togs fram i samarbete med Världsnaturfonden (WWF) och paketerades som en praktisk, miljövänlig bil tillgänglig för alla. Nu återstår det att se om fler länder hakar på denna idé.

Vill man var riktigt miljövänlig så tar man dock bussen till varuhuset, beställer varor och ber dem köra hem dessa med varuleverans.

Läs mer

Extern länk

Ikea Frankrikes bilpool