Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Ineos Grenadier kommer nu i pickup-utförande och heter då Grenadier Quartermaster.Ineos Grenadier kommer nu i pickup-utförande och heter då Grenadier Quartermaster.Ineos Grenadier kommer nu i pickup-utförande och heter då Grenadier Quartermaster.
1 AV 2
Mikael Stjerna ger sig ut över stock och sten för att se vad Ineos Grenadier går för
2 AV 2
Ineos Grenadier kommer nu i pickup-utförande och heter då Grenadier Quartermaster.
Foto: Ineos

Ineos pickup Grenadier Quartermaster officiell

Land Rover Defenders dubbelgångare kommer nu ut som femsitsig pickup som klarar 760 kilo på flaket. 

Ineos Grenadier imponerade storligen på oss när vi provkörde den – alltigenom kompetent, no-nonsens och så mycket bättre än gamla Land Rover Defender vars arv den för vidare. Karossen är enligt Ineos helt egen, den bara ”råkar” vara extremt lik gamla Defender. Nu får den täckta suven sällskap i modellprogrammet av en pickup-version, Ineos Grenadier Quartermaster

Drivlinorna är desamma som i de täckta modellerna, och det betyder treliters BMW-sexor som går antingen på bensin eller på diesel.

1 AV 4
Foto: Ineos
2 AV 4
Foto: Ineos
3 AV 4
Foto: Ineos
4 AV 4
Foto: Ineos

Hytten är rejält femsitsig, vilket gör flakytan begränsad, trots att bilen förlängts med 30,5 centimeter. Flaket mäter 1,56 meter i längd och har en bredd på 1,62 meter. Det betyder att du får plats med en europall utan vidare. Maxlasten är 760 kilo. 

Flaklämmen är 1,28 meter bred och tål tyngd på upp till 225 kilo. Terrängdugligheten är maximal. Markfrigång är 26 centimeter och vaddjupet är 80 centimeter.

1 AV 3
Foto: Ineos
2 AV 3
Foto: Ineos
3 AV 3
Foto: Ineos

Svenska priser är inte kända när detta skrivs, men de engelska priserna på Grenadier Quartermaster indikerar att det kommer att handla om ungefär samma prisnivå som för de täckta modellerna.