Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Infiniti FX50 Sebastian Vettel Edition
Infiniti FX50 Sebastian Vettel Edition
Infiniti FX50 Sebastian Vettel Edition
Infiniti FX50 Sebastian Vettel Edition Foto: 0683664150 JEANBRICE@JEANBRICE.COM

Infiniti bygger FX i begränsad Vettel-version

För att fira den nyblivne världsmästaren i Formel 1 ska Infiniti nu bygga en vässad specialversion av sin stora suv FX50.

Sebastian Vettel, nybliven dubbel världsmästare kunde beskåda en bil som byggts speciellt för honom på Frankfurtmässan tidigare i år. Då hette det att den bara byggts som en one-off bil, men när det blev klart att den unge tysken får ställa sig högst upp på prispallen i förar-VM fattade Nissan beslutet att tillverka bilen i en begränsad upplaga. Det bekräftar Nissans vice vd Andy Palmer i en intervju på Nissans blogg som du kan se längre ner i artikeln. 

 Infiniti FX Sebastian Vettel Edition kommer utrustas med en tillpiffad version av den V8-motor som annars sitter i vanliga FX50. I Vettel Edition levererar motorn 420 hästkrafter och Infiniti har slipat på aerodynamiken som hämtat inspiration från världsmästarens F1-bil med bland annat sänkt chassi och spoilers.

 Enligt Palmer är specialutgåvan av bilen ett prov för att se hur Infiniti klarar av att bygga prestandaversioner även av andra modeller i sitt utbud. Prestandadivisionen IPL som står för Infiniti Performance Line, ska precis som tyska trimningshusen AMG, RS och M prångla ut extra snabba Infiniti-bilar. 

 – Det här är en av de första versioner som kommer ut på marknaden. Inte som en IPL, den kommer självklart heta Sebastian Vettel Edition, men den demonstrerar att vi kan tillverka bilar i de här låga volymerna och ta extra betalt för den sortens arbete. Och förhoppningsvis kommer efterfrågan av hans specialversion vara stor nu när Sebastian är världsmästare, säger Andy Palmer.

https://youtu.be/ZTeOfvBMr4I?width=575&height=353https://youtu.be/KjXueMmiWG0?width=575&height=353