Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
110215-infiniti-etherea110215-infiniti-etherea110215-infiniti-etherea
110215-infiniti-etherea

Infiniti Etherea ska utmana i mellanklassen

Infiniti är på väg att lansera en kompakt mellanklassare som kan konkurrera med framförallt BMW 3-serie. I mars får vi en första uppfattning om hur den kan komma att se ut tack vare konceptbilen Etherea.

Vi väntar fortfarande på att Infiniti ska lanseras på bred front i Europa och kanske gör även japanerna själva det, kanske väntar de på att kunna erbjuda en konkurrent i mellanklassen? Om så är fallet börjar de i alla fall närma sig. På Genèvesalongen i mars ska den nya konceptbilen Etherea visas upp för första gången med det tydliga syftet att förevisa en kommande produktionsmodell.

Infiniti vill beskriva sin Etherea som en vild mix av coupé, kombi, sedan och faktiskt även lite suv. Japanerna säger sig ha försökt få till en flödande design utan några tydliga uppdelningar mellan karossdelarna, hela karossen ska gå i ett. Till vår glädje ser vi också många linjer från den vackra konceptbilen Essence har förts vidare till det nya konceptet. Essence-linjer går att hitta i såväl fronten som baken och inte minst på de snirkliga C-stolparna. Med en totalllängd på 4,4 meter är Etherea storleksmässigt jämförbar med BMW 3-serie och Mercedes C-klass. Infiniti avslöjar ingenting om drivlinan men det lilla emblemet bakom framhjulen visar att det är en hybrid. 

Läs mer