Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Infiniti förhandsvisar nytt flaggskepp

Nissans lite lyxigare märke Infiniti ska visa upp en ny toppkärra som är ”genialiskt aggressiv”. Här är första bilden som avslöjar formerna.

Q80 Inspiration är namnet på konceptbilen som Infiniti ska visa på bilsalongen i Paris nästa månad. I augusti skickade japanerna ut en första bild som visade drygt halva grillen (se nedan). Nu har de skickat ut ytterligare en bild, den vi ser ovan.

Q80 Inspiration är en förhandsvisning av ett nytt framtida flaggskepp från Nissans premiummärke som gärna mäter sig med Lexus och de tre tyskarna.

Av bilden att döma ser det ut att röra sig om en stor coupémodell, men faktum är att den har fyra dörrar och förmodligen också en halvkombibaklucka. En ”femdörrarscoupé” i så fall, eller ”fyrdörrarscoupé” om nu bakluckan skulle vara mer konventionell.

Infiniti säger att konceptbilen uppvisar ”genialisk aggressivitet” och att den är ett fingervisning i hur deras roll i världen av premiumbilar är tänkt att spelas.

Q80 Inspiration passar bra in i de rykten om en ny stor lyxbil som tidigare florerat på nätet. Om det är samma bil kan vi enligt förhandssnacket förvänta oss att Q80 Inspiration, när den blir verklig, delar en hel del teknik med Mercedes. Dessutom påstås det att drivlinan, där en turbomatad V6 kombineras med elmotorer, ska ge hela 700 hästkrafter.  Om uppgifterna stämmer vet vi troligast först om 3-4 år.

Först och främst ska vi spana in konceptbilen på Parissalongen 2014. Kanske får vi då lite bättre uppfattning om hur Infiniti ser på framtiden.