Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Martin Meiners

Infiniti FX i Vettel-version kostar över miljonen

Infiniti släpper nu priset på den motorstarkaste bil man någonsin byggt. 200 bilar ska byggas och de första leveranserna börjar 2013.

Det blir som väntat serietillverkning av Infiniti FX Sebastian Vettel Edition. Beslutet fattades redan när det blev klart att Sebastian Vettel blev den nuvarande världsmästaren i Formel 1 och nu har man fastställt priset, uppger Autocar. 

 Av de totalt 200 bilarna kommer bara 50 bilar komma till Europa och kommer då att kosta strax under 1,1 miljoner kronor. Hittills har åtta kunder i Europa beställt en bil, eller nio om man räknar med Vettels egna bil. Den första av bilarna kommer att hämtas ut av världsmästaren själv.

 Produktionsvarianten kommer vara trogen konceptbilen som visades upp på bilsalongen i Frankfurt förra året, med skillnaden att i stället för den matta vita färgen kommer en pärlvit bland lack pryda bilen. 

 Under huven ruvar den starkaste motorn Infiniti någonsin stoppat ner i en bil. Det betyder 420 hästkrafter ur den fem liter stora V8-motorn. Toppfarten uppges vara 299 kilometer i timmen. Sebastian Vettel ska ha deltagit i utvecklingen av bilen med bland annat inställningarna av sportchassit. Kjolpaketet i kolfiber har designats av Red Bulls Formel 1-team vilket skapar lite extra downforce jämfört med standardbilen.