Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080818-infiniti-g37-cab080818-infiniti-g37-cab080818-infiniti-g37-cab
080818-infiniti-g37-cab

Infiniti G37 Cabriolet – till Europa eller inte?

Snart är väntan över för eventuella Infiniti-fans i Europa. I oktober startar försäljningen även på den här sidan Atlanten och nya G37 Cabriolet blir ett stort hot mot bland andra BMW 335i Cabriolet. Konstigt nog är den inte bekräftad för en Europalansering – än så länge.

Vi får hoppas att Infiniti, med moderföretaget Nissan i bakgrunden, tar sitt förnuft till fånga och skeppar nya G37 Cabriolet till Europa. I oktober går startskottet för Infinitis Europasatsning, den som ska ge de redan etablerade premiummärkena, framförallt BMW, en rejäl match. Infiniti kan tyckas vara den självklara konkurrenten till Toyotas Lexus, men Infiniti satsar på att nå framgångar genom att prismässigt ligga i paritet med BMW, men erbjuda bättre prestanda och mer utrustning. Infiniti förväntar sig dock en seg start i Europa, speciellt i Tyskland och Storbritannien. Inledningsvis ska det bara finnas 12 till 14 återförsäljare som var och en förväntas sälja omkring 500 bilar.

Än är det något oklart med vilka bilar Infiniti ska slå sig in i Europa. De två suvmodellerna EX37 och FX50 är bekräftade, G37 Coupé verkar vara det likaså. För nya G37 Cabriolet är läget lite osäkrare. Infiniti G37 Cabriolet är, logiskt nog, en taklös version av G37 Coupé, som lanserades redan förra året. Det fällbara taket är av den hårda sorten som fälls i tre delar. Kraften kommer från samma 3,7-liters V6-motor på 328 hästkrafter som sitter i coupémodellen, G37 Cabriolet får dock en nyutvecklad sjustegad automatlåda som framöver ska finna sin plats alla Infinitis G-modeller. Infiniti är snåla med informationen om den nya bilen, men en detalj de gärna vill framhålla är ett specialutvecklat stereosystem som ska ge en fullödig ljudbild även när taket är nedskuffat under bakluckan.

Det är inte svårt att förstå att det är BMW 335i Cabriolet Infiniti har på kornet med G37 Cabriolet. Men ännu är det faktiskt inte helt säkert att det kommer att kunna utföras några jämförande tester mellan de två i Europa. För tillfället är G37 Cabriolet endast aktuell för USA-marknaden, en lansering i Europa kan komma på fråga först under senare delen av nästa år.

Läs mer

Provkörning