Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
101207-infiniti-amg-motor
101207-infiniti-amg-motor
101207-infiniti-amg-motor
101207-infiniti-amg-motor

Infiniti kan få låna AMG-motorer

Nissans lyxmärke Infiniti kämpar fortfarande för att etablera sig i toppskiktet. Kanske kan motorer inlånade från AMG vara hjälp på traven?

Infiniti-bilar med AMG-motorer under huven? Jo, det kan bli verklighet, i alla fall om man ska tro de japanska källor som brittiska Autocar har talat med. Dessa säger att Infiniti kan få lov att låna motorer från Mercedes AMG-division för att hotta upp sina prestandamodeller. Dessa ska i så fall få tilläggsbeteckningen ”Powered by AMG”.

Nissan jobbar hårt för att lansera sitt dotterbolag Infiniti som ett konkurrenskraftigt alternativ till Audi, BMW, Mercedes och Lexus med flera. En viktig åtgärd var att skapa en prestandadivision som kan sätta lite extra fart på bilarna. I somras lanserades IPL (Infiniti Performance Line) och första modellen ut med IPL-tillägget blev G Coupé. Nu lutar det åt att framtida IPL-modeller kan komma att drivas av motorer från AMG. En motor som Infiniti uppges sukta efter är AMG:s kommande 3,5-liters V6 som skulle bli en bra ersättare till Nissans nuvarande 3,7-litersmotor.

Varför skulle Infiniti få tillgång till AMG-motorer? Den som har följt nyhetsflödet kommer kanske ihåg att Mercedes moderföretag Daimler gick ihop med den franskjapanska alliansen Renault-Nissan i våras. Daimler köpte en liten aktieandel i Renault-Nissan och Renault-Nissan gjorde detsamma i Daimler. De riktiga orsakerna till samgåendet är oklara men Nissans premiumdivision Infiniti målades snabbt ut som den potentiella storvinnaren på affären. Nya, effektiva och starka motorer tros kunna innebära en skjuts framåt för Infiniti, framförallt i Kina och USA.

Läs mer