Infiniti LE Concept – elbil med igenkänningsfaktor?

Bilsalongen i New York, som pågår just nu, bjuder inte bara på en helt ny Viper. Även Nissans lyxbilsmärke Infiniti finns på plats och bjuder på konceptbilen LE. Men känns inte linjerna lite bekanta?

Nissans lyxbilsmärke Infiniti har under flera års tid pratat om att man håller på att utveckla en eldriven familjebil, och kanske är det resultatet av det arbetet som nu mynnat ut i den bil som presenteras på bilsalongen i New York nu i dagarna. Bilen är förvisso fortfarande en konceptbil, men enligt flera källor ska den kommande produktionsversionen inte vara mer än något år bort.

Under skalet hittar vi en teknik som i grunden är samma som i Nissan Leaf, men med en elmotor som har fått effekten höjd till 136 hästkrafter (100 kW), 26 fler hästar än i Leaf. Betteripacket, som är placerat i golvet, är dock oförändrat från Leaf, med en kapacitet på 24 kWh och av litium-jon-typ. Axelavståndet är samma som hos Leaf, 270 cm, men LE har en drygt två decimeter större totallängd än syskonbilen.

Bilens former är utformade för att ge ett låt luftmotstånd, och cw-värdet för LE Concept är så lågt som 0,25. Formspråket knyter förvisso an till andra Infiniti-koncept på senare tid, men visst påminner den vågiga smält ost-liknande sidolinjen en hel del om en annan bil – Aurora från 1957 (även utsedd till världens fulaste bil)? Håller ni med mig? Se bildjämförelse nedan.

Lika som bär, eller kanske inte? Infiniti till vänster, Aurora till höger, eller var det tvärt om?