Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Infiniti presenterar ny sorts motor

Infiniti har presenterat sin nya innovativa motor, som enligt Infiniti själva ska vara nästan 27 procent mer effektiv än en vanlig bensinmotor.

Motorn, som har fått namnet VC-T, har utvecklats sedan 1998 och kommer att debutera den 29:e september på bilsalongen i Paris. 

Det unika med motorn är att den kan reglera hur högt varje kolv rör sig. Det innebär att motorn kan justera sig själv medan man kör för att nå den optimala motoreffekt man vill ha. Vill man köra med mycket prestanda så ställer motorn in sig så att kolvarna inte kommer lika högt upp. Vill man istället köra med bra bränsleeffektivitet så ställer den in sig så att kolvarna kommer högre upp.

Infiniti påstår att motorn kommer att fungera lika bra som den 3,5-liters V6:a den ersätter, samtidigt som den är både lättare och mindre än en fyrcylindrig motor. VC-T är en två-liters turboladdad bensinmotor som producerar runt 270 hästkrafter och har runt 390 newtonmeter i vridmoment.

Tekniken bakom motorn beskrivs som så effektiv att den till och med skulle kunna hota dieseln som drivmedel.

Fler detaljer kring motorn kommer på bilsalongen i Paris. VC-T kommer att debutera i Infiniti GX80 under 2018, men kommer troligtvis att hitta sin väg in i allt fler modeller efter det.