Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Infiniti Q50 Eau Rouge
Infiniti Q50 Eau Rouge
Infiniti Q50 Eau Rouge
Infiniti Q50 Eau Rouge Foto: © 2014 Infiniti

Infiniti Q50 Eau Rouge – med Formel 1 i blodet

Nu visar Infiniti upp prestandaversionen av Q50 med det exotiska namnet Eau Rouge. Infiniti-folket vill sätta bilen i produktion och planerar att låna en turbo-V8 av Mercedes.

Den mystiska sportbil vi fick en glimt av här visar sig nu vara Infiniti Q50 Eau Rouge. Särskilt mystisk är den dock inte, konceptbilen som står utställda i Detroit är helt enkelt Infinitis vision av hur en eventuell prestandaversion av sedanmodellen Q50 skulle kunna se ut.

 – Om vi bestämmer oss för att bygga den här bilen tror jag att den skulle kunna ge omkring 500 hästkrafter och drygt 800 newtonmeter i vridmoment. Genom våra allianspartners har vi tillgång till en rad olika motorer på den nivån som kan anpassas för att få plats i Q50. Motorn vi utvärderar för Q50 Eau Rouge är en V-motor med överladdning, säger Infinitis vd Johan de Nysschen.

 Infiniti spelar stort på sin inblandning i Formel 1 och påtalar noga att Q50 Eau Rouge har F1-teknik i sig. Front- och bakspoilern har vingar som är inspirerade av Formel 1-bilen RB9 och det bakre dimljusets placering är ett typiskt F1-kännetecken. Enligt Infiniti är nästan hela karossen omformad, endast framdörrarna och takstolparna är oförändrade från standardmodellen. Icke att förglömma är namnet Eau Rouge som även är namnet på en kurva på Spa-Francorchamps-banan i Belgien. Inte minst – Infinitis prestandachef Sebastian Vettel har varit med i utvecklingsarbetet.

 Om eller när Infiniti sätter Q50 Eau Rouge i serieproduktion ska vi nog inte vänta oss att få M5-utmanaren hit till Europa då Infiniti är snåla till och med med standardmodellerna.