Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Infiniti Q80 tar sikte på Panamera

Infiniti för alltjämt en anonym tillvaro i Europa men på Parissalongen tänker man sno åt sig uppmärksamhet med konceptbilen Q80 Inspiration som är en förstudie till en kommande Panamera-utmanare.

Nissans premiummärke Infiniti har ännu inte nått samma framgångar som Toyotas Lexus men kanske kan en stor, exklusiv fyradörrarscoupé ändra på den saken. Just en sådan kommer Infiniti att visa upp, i konceptform, på Parissalongen.

Konceptbilen Infiniti Q80 Inspiration mäter hela 505 centimeter på längden och 202 centimeter på bredden. Mellan hjulaxlarna är det 310 centimeter. Q80 Inspiration är alltså en rejält stor bil men trots det väljer Infiniti att beskriva den som en 1+1+1+1-sitsig fastback. Det tolkar vi som att den invändigt blir lik Porsche Panamera och Aston Martin Rapide där fyra åkande sitter i helt separerade stolar. Även den lite kutryggiga taklinjen för tankarna till Panamera. Drivlinan består av en V6-motor på 3,0 liter och en elmotor som tillsammans ger 550 hästkrafter och drar 0,55 l/mil. De stora 22-tumshjulen är upphängda i vad som beskrivs som en avancerad adaptiv fjädring.

I pressmeddelandet understryker Infiniti noga att Q80 Inspiration kommer att leda till en produktionsmässig bil men undviker att nämna hur långt fram i tiden en sådan ligger.