Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
090316-infiniti-hybridbilar
090316-infiniti-hybridbilar
090316-infiniti-hybridbilar
090316-infiniti-hybridbilar

Infiniti ska bli hybridmärke

Nissans lyxmärke Infiniti satsar stenhårt på att bygga en ny märkesidentitet. Ett av stegen mot den nya identiteten är att hybridanpassa alla bilar. Inom tio år ska alla Infinitis bilar vara hybriddrivna.

 När Infiniti visade sitt koncept Essence på Genèvesalongen var det lätt att glömma bort att det även fanns teknik under det hänförande skalet. Under den vackra karossen fanns förmodligen den största nyheten i form av hybridsystemet. Francois Bancon, produktplaneringschef på Infiniti, avslöjar nämligen att den långsiktiga planen är att förvandla Infiniti till ett hybridmärke, och att Essence är en försmak på vad som komma skall.

Hybridkonverteringen kan vara en viktig åtgärd för Infiniti som kämpar med att profilera sig på Europamarknaden. Enligt Francois Bancon blir nästa generation av M-serien först ut med hybriddrift. Nya M-serien väntas komma redan i höst. Hybridsystemet som är aktuellt är av så kallad seriell-parallell sort. Det innebär att bilen ska kunna köras enbart på el, eller el och bensin kombinerat. Inledningsvis ska Infinitis bilar erbjudas både i vanligt utförande och som hybrider. Francois Bancons uttalande tyder dock på att Infiniti har för avsikt att så småningom sluta att tillverka vanliga bensinbilar.

Kanske kan detta även innebära att en produktionsversion av Essence finns i planerna. Den hybriddrivna läckerbiten skulle vara en minst sagt hyfsad reklampelare för japanerna på Europamarknaden.

Läs mer

Provkörning