Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
100927-infiniti-elbil
100927-infiniti-elbil
100927-infiniti-elbil
100927-infiniti-elbil

Infiniti smygvisar elbil

Kan en elbil stärka Infinitis image på den europeiska marknaden? Nissans lyxbilsmärke kämpar fortfarande för att få fäste i Europa, kanske kan en lyxig elbil baserad på Nissan Leaf göra skillnad.

Toyota har varit ytterst framgångsrika med att etablera sitt lite finare dotterbolag Lexus i de fina salongerna. Den japanska konkurrenten Nissan har inte lyckats lika bra med sitt Infiniti. Även om märket är betydligt större i USA når det inte upp i samma status som Lexus, något som Nissan självklart vill ändra på. Kanske kan en elbil bidra till ett uppsving för Infiniti. Nu visas den första skissen på en sådan bil.

Infiniti säger inte mer om den kommande elbilen än att den ska vara femsitsig och lanseras 2013. Vi ska dock inte vänta oss att Infiniti får loss tillräckligt med pengar för att utveckla en egen elbil. Modellen kommer med största sannolikhet att baseras på Nissan Leaf. Det är också troligt att Infinitis elbil blir lyxigare i utförandet och får högre effekt och längre räckvidd. Designskissen avslöjar inte mycket om bilen, det kan röra sig om en femdörrars halvkombi, ungefär som Leaf, eller sedanmodell med fyra dörrar. En konceptbil uppges redan vara under tillverkning med eventuell premiärvisning redan i Paris den kommande veckan. 

Läs mer