Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Infiniti visar Q50 Eau Rouge
Infiniti visar Q50 Eau Rouge
Infiniti visar Q50 Eau Rouge
Infiniti visar Q50 Eau Rouge

Infiniti visar Q50 Eau Rouge med Formel 1 i kolfibern

Infiniti ska i Detroit visa upp en tilltuffad version av sin Q50 som fått tilläggsnamnet Eau Rouge. Med kolfiberdetaljer ska den uppvisa företagets passion för prestanda.

Årets första stora händelse i bilvärlden är så klart Detroitsalongen som drar igång om bara tio dagar. En av många bilar på plats i år är Infinitis mer prestandaorienterade version av Q50-modellen.

 Q50 Eau Rouge, där tilläggsbeteckningen är franska och betyder ungefär ”rött vatten”, men är kanske mest känt som namnet på en kurva på Circuit de Spa-Francorchamps. Infiniti är som bekant delaktiga i F1-cirkusen med Infiniti Red Bull och världsmästaren Sebastian Vettel som förutom F1-förare även är Infinitis prestandachef sedan ett knappt år tillbaka.

Enligt designchef Alfonso Albaisa är Q50 Eau Rouge en förhandsvisning av hur en kommande prestandaversion av Q50 skulle kunna se ut. Han nämner att några detaljer har inspirerats från Red Bull Racings RB9-världsmästarbil, exempelvis frontspoilern och den aerodynamiska utformningen av bakänden. 

 Som sig bör på en prestandavagn av rang har kolfiber tagit plats lite varstans på bilen, bland annat i just nämnda frontspoiler, men också i sidokjolarna, bakre diffusorn och backspegelkåporna. Taket är även det helt utfört i kolfiber, något som sänker bilens tyngdpunkt.

 Q50 Eau Rouge rullar på 21 tum höga hjul med svarta lättmetallfälgar.

Fler bilder och mer information får vi inom kort.