Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Robin Törnros / Teknikens Värld

Inga tvådörrars-Jeep Wrangler i Europa efter 2022

Jeep kommer inte sälja några tvådörrarsversioner av klassiska Wrangler i Europa efter 2022, bekräftar en talesperson för företaget. Företaget kommer i stället enbart satsa på laddhybriden Wrangler 4xe.

Stellantis riskerar att göra många fans av den traditionella Jeep Wrangler med två dörrar besvikna med sitt senaste besked, åtminstone om de bor i Europa. Man har nämligen meddelat att man inte längre kommer sälja just den versionen på kontinenten efter 2022. Orsaken är att man vill sänka sin koldioxidutsläpp och fokusera på laddhybriderna i stället.

Den kortare hjulbasen på tvådörrarsversionen gör att det inte finns nog med plats för en hybriddrivlina och modellen kommer i stället enbart med en fyrcylindrig, turboladdad bensinmotor på 2,0 liter. Med undantag för Storbritannien som inte får någon högerstyrd laddhybrid, kommer Jeep endast sälja Wrangler 4xe med fyra dörrar i Europa.

Versionen med två dörrar importeras från Stellantis fabrik i Toledo, Ohio och stod för runt 30 procent av försäljningen i Europa. Den faller i stället på sina utsläppssiffror där den tvådörrars-variant med lägst utsläpp släpper ut 243 gram per kilometer, vilket kan jämföras med laddhybridmodellen som endast släpper ut 79 g/km.
Det återstår att se om Jeep Wrangler 4xe är tillräckligt bra för att och tillräckligt mycket Jeep för att tillfredsställa alla kunder, gamla som nya.