Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Jan-Erik Berggren / Expressen Lifestyle

Ingen Bronco-utmanare från General Motors

Nya Ford Bronco har blivit en succé och utmanar Jeep Wrangler men någon konkurrent från General Motors är inte att vänta. I alla fall inte med förbränningsmotor.

Den nya retro-terrängbilen Bronco har fått stor uppmärksamhet, inte bara på andra sidan Atlanten. Forden, en omedelbar konkurrent till Jeep Wrangler, har snappats upp av fantaster även här och efter mycket om och men har den blivit klar för Europa och kommer hit senare i år.

Den tredje av de stora amerikanska biltillverkarna, General Motors, är dock inte beredda att rulla fram sin utmanare i segmentet. Det berättar tillverkarens president Mark Reuss för The Drive i en intervju.

Han vill inte att GM ska vara ”sen till festen” men utesluter inte en mindre eldriven fyrhjulsdriven terrängbil i framtiden. Bronco och Wrangler är fordon av den gamla skolan med förbränningsmotorer även om den sist nämnda även finns som laddhybrid.

Den omedelbara tanken går till att döpa en kommande GM-utmanare till Blazer som det klassiska Chevrolet-modellen, men namnet är redan taget för en mindre terrängduglig suv som även kommer med eldrift. Mer troligt är att man kommer att använda sig av varumärket Hummer, som fått nytt liv i och med en ny eldriven upplaga.

En källa avslöjade redan förra året att en eldriven ”Lill-Hummer” var på gång som även ska var aktuell för Europa – en marknad som koncernen har bestämt sig för att storsatsa på.