Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080703-saab-93-rabatt
080703-saab-93-rabatt
080703-saab-93-rabatt
080703-saab-93-rabatt

Ingen mer personalrabatt på Saab 9-3

På den amerikanska sidan har GM-anställda en viss procentsats i rabatt vid köp av koncernens bilar. På grund av de tuffa ekonomiska tiderna tar GM nu bort personalrabatten på Saab 9-3.

I USA får de anställda vid GM en rabatt på sju procent vid köp av en ny Saab 9-3. Nu har Detroit-företaget dock meddelat att från och med årsmodell 2009 försvinner rabatten. Anledningen är den svaga dollarn.

– Vår verksamhet är under ganska hårt tryck för närvarande. En av anledningarna till detta är den svaga dollarn jämfört med euron och 9-3 byggs i Europa. Beslutet är för att skydda lönsamheten på våra fordon, berättar Jan-Willem Vester, Saab Automobile USA Corporate Communications, för Automotive News.

GM-anställda kommer fortfarande vara berättigade till rabatter på Saab 9-5 med anledning av att modellen säljer i betydligt lägre volymer i USA.

Fler bilar som tillverkas utanför USA:s gränser kan komma att gå samma väg som Saab 9-3 berättar källor inom GM för Automotive News. Exempel på bilar där personalrabatten kan försvinna är Saturn Astra och Chevrolet Aveo.

Läs mer