Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
070718-bugatti-veyron-tak070718-bugatti-veyron-tak070718-bugatti-veyron-tak
070718-bugatti-veyron-tak

Ingen ny billigare Bugatti på gång

För bara tre veckor sen var ryktena om en ny billig Bugatti heta. Dessa dementeras nu av nye Bugattichefen Franz-Josef Paefgen. Ingen ny ”allemans-Bugatti” är aktuell.

Rykten som florerar, speciellt då på Internet, är inget ovanligt inom bilvärlden. Vissa rykten verkar vara mer trovärdiga än andra. Vissa rykten dör snabbt och detta är ett av dessa. Det kommer aldrig att komma en ny mindre och billigare Bugatti som komplement till värstingen Veyron. Enligt nye chefen på Bugatti, Franz-Josef Paefgen, kommer det inte att produceras en Bugatti med en lägre prislapp än Veyrons nuvarande på drygt tio miljoner kronor.

Till The Car Connection säger han dessutom att om en andra Bugattimodell blir aktuell i framtiden så hamnar den inom samma marknadssegment som Veyron. En andra bil ska i så fall bli extremt exklusiv med en sammanlagt produktionsserie om några hundra bilar, inte tusen.

Många ledsna miner blir det antagligen då många gärna hade sett Bugatti ta upp kampen med billigare sportbilar från Porsche, Ferrari och Lamborghini.