Ingen större suv från Dacia

Suvar i alla dess slag är populära just nu – stora som små. Men Dacia har inga planer på någon större suv. Det säger märkets boss i Storbritannien.

Louise O'Sullivan, som är boss för Dacia Storbritannien, säger till Autocar att en större suv skulle innebära en högre prislapp vilket inte passar Dacias filosofi.

Rumänska Dacia har som bekant rönt framgångar i framför allt Europa just tack vare sitt låga pris. Under förra året sålde Dacia en liten bit över 655 000 bilar världen över, varav cirka 460 000 hamnade i Europa. Största marknaden är Frankrike vilket är så konstigt eftersom Dacia ägs av Renault.

Hur som helst gör uttalandet att det med andra ord ser rätt mörkt ut för en sjusitsig ”Grand” Duster med förlängd plattform. En sådan modell har det ryktats om förut, och förra året trodde vi att den förlängda versionen fastnat på våra spionbilder. Men vem vet.

Dacia Duster generation två presenterades på Frankfurtsalongen förra hösten och i vintras var vi iväg och provkörde modellen. Vill du läsa den provkörningen, tryck här.