Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
070927-toyota-koldioxid070927-toyota-koldioxid070927-toyota-koldioxid
070927-toyota-koldioxid

Ingen Toyota Land Cruiser i Europa

För bara en dryg vecka sedan presenterades nästa generation Land Cruiser. Modellen kommer dock aldrig att bli aktuell i Europa. Toyota vill möta framtida lagkrav för koldioxidutsläpp.

Europa har redan i dag hårda lagkrav för koldioxidutsläpp och hårdare ska de bli. Vi skrev i förra veckan om att Porsche eventuellt drar EU inför domstol då lagkraven för biltillverkarnas genomsnittliga koldioxidutsläpp ska ligga på 130 gram per kilometer år 2012. Beslut om detta kommer att fattas innan nuvarande års utgång.

På grund av detta så väljer nu Toyota att möblera om i sitt modellprogram i Europa. Nästa generation Land Cruiser kommer aldrig att bli aktuell på vår kontinent. När nuvarande årsmodell av Land Cruiser har sålts slut kommer den nya inte att tas in. På detta sätt kan Toyota skära ner sitt genomsnittliga utsläpp av koldioxid.

Utöver Land Cruiser kommer Toyota även att höja priserna på sin populära RAV4 för att minska försäljningssiffrorna för modellen. På detta vis kan de ytterligare skära ner koldioxidutsläppen.