Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
070903-dodge-challenger070903-dodge-challenger070903-dodge-challenger
070903-dodge-challenger

Inget Europa för Dodge Challenger

Kommande Dodge Challenger ska tillverkas i en begränsad upplaga. Spekulanter på västra sidan Atlanten finns det många av, så många att upplagan inte kommer att nå Europa.

Den begränsade upplagan av kommande Dodge Challenger kommer inte enbart att bekymra de europeiska spekulanterna – många amerikanska Challenger-fans kommer också att bli lottlösa. Den begränsade upplagan är ett beslut som Chryslers nya ägare Cerberus Capital Management har tagit, i motsats till det beslut som Chryslers tidigare styrelse hade tagit. Detta rapporterar holländska AutoTelegraaf.

Dodge Challenger i produktionsklart utförande kommer att visas upp först nästa år, närmare bestämt på bilsalongen i Chicago i februari. I slutet av 2008 kommer produktionen att komma igång.

Den som är intresserad av en ny Dodge Challenger får alltså förlita sig på de olika importfirmorna som garanterat kommer att plocka hem ett antal exemplar till europeisk mark. Inget märkvärdigt med det, se bara på Ford Mustang som det rullar en hel del av på våra svenska vägar, alla importerade på ett eller annat vis.

Vi kan hoppas att nya Chevrolet Camaro tar steget över till Europa, men det är troligtvis mindre sannolikt även det.