Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
060703_nissan
060703_nissan
060703_nissan
060703_nissan

Inofficiell 350Z-konceptbil från Nissan

Ett gäng från Nissan tycker att vanliga 350Z är tråkig. Därför byggde de om originalet en aning och kallade den för GT-S. Det blev så bra att Nissanlednigen nu överväger att göra den till officiell konceptbil.

Nissan 350Z GT-S är inte en officiell bil från Nissan. Det är ändå Nissan som går ut med pressreleasen och de kallar den för Nissan 350Z GT-S Concept vilket tyder på att de gillar idén.

Skillnaderna mot vanliga 350Z är inte enorma men det är definitivt en extremare bil. En överladdare har installerats till motorn och höjt effekten från 300 hk till 382 hk och vridmomentet fick en knuff från 353 Nm till 425 Nm.

Chassit har modifierats för att klara bankörningen bättre än den vanliga.

Utöver det är det inte särskilt mycket som gjorts för att skilja GT-S mot vanliga 350Z.

- Med GT-S ville vi bygga en riktig bil, inte ett monster, säger Wayne Bruce som är mannen bakom hela idén. Steve Robbins, projektets tekniske chef håller med.

- Vi kunde ha byggt en dräpare med ett enormt hästkraftantal, jättehårt chassi och stenhårda stötdämpare men då skulle den vara okörbar på vanliga vägar, säger Robbins.

- Tanken med bilen är att den ska vara en vanlig transportbil om vardagarna men på helgen ska du kunna ta ut den och ha riktigt roligt, säger Bruce.

Nissan kommer att ställa upp med specialbygget på Goodwood Festival of Speed som körs nu till helgen (7-9 juli) och det är fjärde året i rad en 350Z deltar. Första året kördes en helt standard 350Z och varje år har den blivit lite värre. I år heter den alltså Nissan 350Z GT-S och om man läser lite mellan raderna kan vi räkna med att den går till produktion om ett år eller två.