Foto: ©Bentley Motors Limited.No alteration to this ima

Instegs-Bentley kan baseras på Audi R8

Vi kunde nyligen berätta om att Bentley överväger att lansera en mindre coupémodell, i segmentet under Continental. Denna kan baseras på kommande Audi R8, säger nu nya uppgifter.

En av årets stora nyheter i supersportbilsvärlden är Lamborghinis nya Huracán, som vi körde på årets Bankalas, och som ersätter Gallardo i företagets modellprogram. Huracán, och så även utgående Gallardo, är dock inte ensamma på sin bottenplatta. Moderbolaget Audi har ju sin R8 på samma plattform, och när nu en ny Lamborghini har sett dagens ljus så kommer en ny R8 inom, säg, ett år.

Men vad det verkar kan de båda systerbilarna kanske få sällskap av en tredje modell på familjefotot. Den nya Bentley-modell som vi kunde berätta om nyligen, som skulle positioneras under Continental i modellprogrammet och som skulle utmana likaledes brittiska Aston Martin V8 Vantage, kan nämligen komma att baseras på samma grund. Nya uppgifter gör gällande att den också, förutom att få en dubbelturbo-V8 och hybriddrivlina baserad på en V6, kan komma att få W12-motorn som även finns i övriga Bentleymodeller. (Och därmed inte Lamborghinis/Audis V10-motor.)

Inget slutgiltigt beslut är dock taget om huruvida modellen ska byggas, och det sägs även att Bentley överväger en modell mellan Continental och Mulsanne.