Italdesign presenterar ny supersportbil

Vårens Genèvesalong kommer att bjuda på supersportbilar i kvadrat. Här är anrika Italdesigns bidrag… eller delar av den rättare sagt.

För den som är inne på supersportbilar kommer årets upplaga av bilsalongen i Genève att bli något i hästväg. Vi har tidigare skrivit om McLaren P14, Singapores första supersportbil Dendrobium, Pagani Huayra Roadster, kinesiska Techrules GT96, danska ZENVO TS1 GT i jubileumsversion, en ny bil från Emerson Fittipaldi, samt den i sammanhanget nyktra Alpine A120. Nu presenterar Italdesign ytterligare en teaserbild (se ovan) på sin supersportbil som ska visas upp på salongen.

Italdesign är en av bildesignens tunga namn med rötter bak till 1968. Sedan 2010 ägs företaget av Volkswagen-koncernen. I samma veva drog sig grundaren Giorgetto Giugiaro tillbaka.

Bland de otaliga modeller som märket har designat kan Fiat Panda, Lotus Esprit, Maserati 3200 GT, Saab 9000 och Volkswagen Golf nämnas. Italdesign har dessutom gjort en hel del konceptbilar men det man nu ska visa upp i Genève ska faktiskt komma i produktion – dock blott i fem exemplar.

Italdesign har släppt fyra teaserbilder på bilen och fler kommer det inte att bli. Informationen är fattig, det enda vi har fått veta är att bilen ska ha en kraftfull motor, god prestanda och ett utseende som sticker ut.

Bara detaljer som strålkastare och emblem av bilen har avslöjats även om en av bilderna (se nedan) visar en märklig sidolist (?) och konturer av en hög bakvinge i bakgrunden. Vad som är illustration och verklig bil på den bilden är svårt att förstå och i ärlighetens namn är det hela mer irriterande än nervkittlande.

Bilen ska hur som helt avtäckas klockan 13.00 den 7 mars. Då får vi se om formerna matchar Italdesigns mästerverk från förr.