Italdesigns självkörande lyxbil med inbyggt gym och drömläge

Designhuset Italdesign Giugiaro visar det självkörande lyxbilskonceptet GEA Concept i Genève. Erbjuder både personlig tränare och drömläge.

För några veckor sedan meddelade Italdesign Giugiaro att de skulle visa något nytt på bilsalongen i Genève. Med tanke på Italdesigns tidigare konceptbilar som förra årets Clipper, med både måsvinge- och saxdörrar, och 2013 års Parcour, en slags terrängbil baserad på Lamborghini Gallardo, anade vi att de skulle visa något okonventionellt.

Nu har de dragit skynket av nya konceptbilen GEA Concept, en stor fyrdörrarscoupé ritad av den tidigare Audi-designern Wolfgang Egger. Egger har även designat bland annat Alfa Romeo 8C.

Drivkraft levereras av fyra elmotorer, en vid varje hjul, som tillsammans levererar 775 hästkrafter och klarar av att driva fordonet i upp till 250 km/h.

GEA som mäter 537 centimeter på längden, varav 333 i axelavstånd, och 198 på bredden samt 146 centimeter på höjden bjuder på goda innerutrymmen. Här finns plats för upp till fyra åkande i separata fåtöljer varav de båda främre går att snurra så de är bakvända.

Som tidigare nämnt är GEA nämligen självkörande och tanken är att erbjuda ett behagligt ställe för människor att resa på utan att behöva engagera sig.

– När vi designade GEA Concept hade vi morgondagens affärsmänniskor i åtanke, att effektivisera restid även i en bil. Med tre inställningar som manövreras med styrsfären mellan stolarna kan bilen förvandlas till ett resande kontor, en plats för wellness eller avkoppling. Detta är vår vision av mobil lyx för framtiden, säger Egger.

I ”Business Mode” förvandlas kupén till ett mötesrum med transparenta 19-tumsskärmar som fälls ner från taket, och LED-belysningen i dörrarna ändrar färg till vitt för att öka koncentrationen.”Wellness Mode” är utvecklat i samarbete med Technogym och ska vara bra vi längre resor då det tillåter passagerarna att utföra isometriska övningar för att värma upp musklerna. Med hjälp av LED-belysningen skapas då en mer avkopplande atmosfär.Vid baksätet finns två handtag som om de fälls ut kan användas för att träna överkroppen och på golvet finns plattor som kan användas för trappövningar. Allt samtidigt som en träningsvideo visas på skärmarna. Mellan de bakre stolarna finns även ett kylskåp för din proteindryck efter träningen.”Dream Mode” är till för avslappning, rutorna tonas och belysningen dämpas samtidigt som bilder av stjärnhimlar och galaxer projiceras på skärmarna. Fotpallar fälls ut och det högra bakre sätet kan fällas helt för att agera säng.Baserat på vad som blivit av Italdesigns tidigare konceptbilar kan vi dock inte förvänta oss att denna konceptbil kommer komma i produktion.

https://youtu.be/G9xHwKjfVLQ

Gilla på Facebook för fler videoklipp!