Italdesigns V10-monster träder fram

Medan många andra satsar på elektricitet satsar Italdesign på en 5,2 liter stor V10-maskin som placerats i deras supersportbil som har världspremiär i Genève om lite drygt ett par veckor.

Vi har redan sett den i form av teaserbilder de senaste veckorna, men i dag bjuder Italdesign på betydligt mer. De har nämligen släppt tre bilder som visar upp deras supersportbil som vi ännu inte känner till namnet.

Bilen, som bara ska byggas i fem exemplar, har en väldigt aggressivt form med kaross och andra komponenter i kolfiber. En hel del Lamborghini kan man skönja i formerna, men även Nissan GT-R.

484,7 centimeter mäter den från för till akter vilket gör bilen ungefär fyra decimeter längre än en annan italiensk supersportbil, nämligen Lamborghini Huracán.

En hel del Lamborghini-linjer men också lite Nissan GT-R, eller vad säger du?

På tal om Lamborghini Huracán, Italdesign bjuder på några fler uppgifter, bland annat att motorn är en 5,2 liter stor V10:a. De nämner ingen effektsiffra i nuläget men med tio cylindrar på totalt 5,2 liter är det inte svårt att gissa varifrån Italdesign har hämtat maskin – från Sant’Agata Bolognese, närmare bestämt från Huracán som har 610 hästkrafter.

En annan uppgift som Italdesign ger oss är accelerationssiffran och toppfarten. 0-100 km/h går tydligen på 3,2 sekunder, exakt samma siffra som för Huracán LP 610-4, och toppfarten ligger på över 330 km/h, det vill säga mer än Huracán.

På Genèvesalongen i mars får vi reda på mer fakta om bilen, bland annat vad den heter.

Denna diffusor skojar man inte bort.