Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Pagani Zonda Cinque
Pagani Zonda Cinque
Pagani Zonda Cinque
Pagani Zonda Cinque

Italienska drömmar i Singapore

Hade man bott någon annanstans än i gamla Svedala hade kanske livet på vägarna varit lite mer uppmuntrande ibland. Som här i Singapore till exempel.

I Sverige kan man då och då få se en Lamborghini Murciélago eller Gallardo, men att få se en Pagani Zonda Cinque kan man bara drömma om. Annat är det i Singapore där en kille vid namn Nicholas var ute på en liten biltur en kväll. Han fick syn på tre mäktiga italienska drömbilar och en av dem var just en Zonda Cinque (de andra två Murciélago och Gallardo).

 Du som inte kommer ihåg Paganis alla specialversioner av Zonda så kan vi friska upp minnet. Zonda Cinque är en limiterad upplaga där banbilen Zonda R stått som bas tillsammans med gatlegala Zonda F. Cinque, som betyder fem på italienska, specialbyggdes till Pagani-importören i Hong Kong. Fem exemplar som coupé och fem exemplar som roadster.

 Strax framför bakaxeln sitter en 7,3 liter stor V12-motor från AMG som pressar ur sig ofattbara 678 hästkrafter och 780 newtonmeter. 0-100 km/h går på 3,4 sekunder och toppfarten är toksnabba 349 km/h. Där står sig både Murciélagon och Gallardon slätt. Så även prismässigt då Zondan kostar mellan tolv och femton miljoner kronor.

 Men nu ska vi inte rabbla siffror utan titta och lyssna på filmklippet nedan, sådant vi aldrig kommer att få uppleva på svenska vägar, gator och torg. Förutom det förträffliga motorljudet bör du notera eldflammorna som pressar sig ut ur Zondans fyra centrala ändrör.

 Tilläggas bör att ingen av dessa supersportbilar blev utsedd till Årets Bil i Singapore, för det blev Saab 9-5. Läs mer om det här.

Yes, nu är filmklippet tillbaka igen för er alla att ta del av!

https://youtu.be/O3zQTEEkm3k?width=575&height=353